Hoe onderhoud je goede zakenrelaties

Goede zakenrelaties kunnen je op professioneel gebied heel wat opleveren. Daarom is het belangrijk om deze relaties goed te onderhouden. Dit kan je op verschillende manieren aanpakken. In deze blog vertellen wij je meer over hoe je dit het beste kan aanpakken!

Blijf met elkaar in contact

Het kan zijn dat je zakenrelaties hebt die je niet heel veel nodig hebt, maar toch is het belangrijk om met elkaar in contact te blijven. Ook al heb je elkaar op zakelijk gebied even niet nodig, kun je alsnog soms even een update sturen hoe de zaken er bij je voorstaan. Waarschijnlijk zul je dit dan ook terugkrijgen, en zo blijven jullie aan elkaar denken waardoor je de relatie warm houdt. 

Stuur een relatiegeschenk 

Relatiegeschenken zijn een leuke manier om je zakenrelaties warm te houden. Er zijn een heleboel verschillende geschenken die je kan geven. Hou bij het kiezen van het juiste geschenk rekening met wat voor soort relatie je hebt met de ander, en wat voor soort bedrijf het bijvoorbeeld is. Je kan een heleboel spullen laten personaliseren met jouw merk- of bedrijfsnaam erop, maar je kan bijvoorbeeld ook ambachtelijke chocolade opsturen naar je zakenrelatie. Lekkere luxe chocolade is eigenlijk altijd een goed cadeau.

Volg elkaar op social media

Een leuke en laagdrempelige manier om in contact te blijven met je zakenrelaties is door bijvoorbeeld elkaars Instagram of LinkedIn pagina te volgen. Je kan dan reacties plaatsen en berichten liken of delen. Zo blijf je gemakkelijk met elkaar in contact, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen. Ook nieuwsbrieven via de email zijn een goede manier om contact te houden. 

Maak gebruik van je eigen product

Verkoop jij een bepaald product of dienst, maak hier dan gebruik van en zet dit middel in om je zakenrelatie warm te houden. Geef je relatie bijvoorbeeld een korting op het product of stuur het ze gratis op. Op deze manier zal jouw zakenrelatie bekend blijven met je product of dienst en met jou als contactpersoon. Ideaal dus!

Plaats een reactie